P. Dipl.-Theol. Daniel Bořkovec, ISch je spirituálem v Církevním domově mládeže Petrinum v Brně a nabízí svoji podporu pro uživatele signály.cz a zde se vám představuje:

Narodil jsem se v roce 1976 v Praze. Máma nás vedla ke katolické víře a chodili jsme s ní do kostela, táta, který zastává židovskou víru nás více seznamoval se starým zákonem. Odjakživa jsem se hodně zajímal o techniku - elektroniku, počítače, letecké modelářství a bastlení všeho druhu - takový Ferda mravenec :-)

I když jsem z věřící rodiny, víra mi říkala stále méně a chození do kostela mi připadalo jako kdybych před druhými hrál divadlo že jsem věřící. Někdy v šestnácti jsem zažil víkendovku mezi mladými, co brali víru vážně a velmi mě oslovili. Zvláštní bylo, že když jsem odjížděl, věděl jsem, že si otázku víry musím ujasnit - a pokud Bůh existuje, je to něco tak úžasného, že mu chci darovat život jako kněz

Trvalo to ale ještě téměř rok intenzivního hledání než jsem nabyl dostatečné jistoty, že Bůh existuje. Na kněžské svěcení jsem si ale ještě musel počkat dlouhých 16 let:

V té tobě jsem byl ještě na elektroprůmyslovce. Před vstupem do semináře jsem tedy musel dodělat maturitu, poté jsem absolvoval civilní službu v nízkoprahovém centru pro mládež. Po vstupu do teologického konviktu ve mě dozrálo povolání k sekulárnímu institutu Schönstatt-Patres. Schönstattská spiritualita mě zvláště oslovila zaměřením na rozvoj osobnosti, hledáním originálního osobního poslání a citlivé pedagogiky napomáhající v uskutečňování tohoto poslání. Vystudoval jsem v Německu, prošel dvouletou pedagogickou praxí s mládeží v Chile. Poté jsem v Německu prošel pastoračně-pedagogickým kurzem a první dva roky kněžství působil v Seligenstadtu. Zároveň jsem tam absolvoval dvouletý kurs duchovního doprovázení.

Za kvalitní formaci a obohacení různými kulturami jsem opravdu vděčný, ale po deseti letech v zahraničí si velmi užívám toho že jsem doma :-)

Od roku 2011 jsem působil v Brně u sv. Jakuba a od roku 2017 jsem spirituálem v Církevním domově mládeže Petrinum. Hodně se zaměřuji na duchovní doprovázení.

Zajímá mě psychologie a pedagogika, mám rád přírodu - zvláště hory, dlouhá léta vedu letní tábory, baví mě parkour, hudba, technika - obzvlášť programování a elektronika.